Algemene informatie

Historie

In november 2015 rees de vraag; is er draagvlak voor een vereniging die de belangen van de sportverzorger in Nederland behartigd. Na diverse contacten (mail, telefonisch, etc.) bleek er inderdaad draagvlak te zijn.

Op 3 februari 2016 is een groep van zes enthousiaste sportmasseurs bij elkaar gekomen. Gedurende deze bijeenkomst bleek al snel dat sportmasseurs meer doen dan alleen maar masseren en dat de term sportverzorger de volledige lading dekt.

Medio februari 2016 werd de groep benaderd door het bestuur van de Enschede Marathon met de vraag of zij 20 sportmasseurs kon leveren voor de marathon.

Binnen twee weken was er een team beschikbaar. Super leuk, maar dan …

Voor aanvang van de Enschede Marathon moesten er poloshirts komen voor een teamuitstraling, een verzekering zodat iedere sportmasseur verzekerd zou zijn en niet geheel onbelangrijk er moest een verenigingsnaam komen.

Sportverzorging Oost Nederland werd al snel bedacht.

Na de Enschede Marathon is men begonnen met het leggen van het fundament voor de vereniging. Statuten, een huishoudelijk reglement, contact met sponsoren, contact met kleine en grote (sport)evenementen, verzekeraars, de overheid en nog veel meer zaken.

Op 2 november 2016 was het dan eindelijk zover, drie oprichters zaten bij Notariskantoor Zomer voor het passeren van de oprichtingsakte en de statuten.

Om de oprichting te vieren werd er op 5 november 2016 een kennismakingsbijeenkomst gehouden bij de Performance Factory in Enschede. 

Een groep van 20 enthousiaste sportverzorgers kwam een kijkje nemen. Zij kregen informatie over het ontstaan van Sportverzorging Oost Nederland. Daarnaast waren er vier sprekers die de nieuwste ontwikkelingen op gebied van sportverzorging kwamen vertellen.

Naast al deze informatie, een volledig gesponsorde lunch gingen de aanwezigen naar huis met een goed gevulde goodiebag.


Missie / Visie / Strategie

De vereniging is ontstaan vanuit de vraag van sportevenementen, in de regio Twente, om sportmassage te geven. Al snel bleek deze behoefte groot te zijn. Een sportmasseur beheerst echter meer kennis en kunde dan alleen maar het uitvoeren van een sportmassage.

Hierdoor is de term sportverzorging dan wel de functie sportverzorger ontstaan.

Sportverzorging Oost Nederland zal het kwaliteitsniveau van de sportverzorger op niveau houden en daar waar mogelijk en/of wenselijk uitbreiden.

Sportverzorging Oost Nederland biedt sporters een handreiking in het onderhouden van hun lichaam en optimaliseren van hun sportprestaties.

  • Missie

Sportverzorging Oost Nederland brengt sportverzorging onder de aandacht bij de prof, amateur, recreatieve en banksporter.

Sportverzorging Oost Nederland behartigt de belangen van de sportverzorger.

  • Visie

Sporters zullen door ondersteuning van sportverzorgers van Sportverzorging Oost Nederland een handreiking vinden in het onderhouden van hun lichaam en optimaliseren van hun sportprestaties.

  • Doelstelling

Zoveel mogelijk sportevenement ondersteunen met een sportverzorgingsteam.

  • Strategie

Veel sporters doen mee aan regionale sportevenementen. Door het innen van inschrijfgelden hebben de sportevenementen financiële middelen om ondersteunende zaken te financieren.

De sportverzorgers die via het sportverzorgingsteam van Sportverzorging Oost Nederland worden ingezet krijgen een onkostenvergoeding voor het ondersteunen van het evenement.

Het aanschrijven van sportevenementen is noodzakelijk voor het laten weten dat er een sportverzorgingsteam van SON bestaat. Via diverse internet en social media pagina’s zijn de sportevenementen te vinden.

Daarnaast is het belangrijk een visitekaartje af te geven tijdens elk sportevenement dat ondersteund wordt.